Del 2: Gjesteblogger Emil Holmström

En påminnelse om hvorfor jeg gjør det her.

Du kjenner deg sikkert igjen i dette. Men la meg ta det i tur og orden. En helt vanlig formiddag i mitt “brilleliv”:

08.00 Det første jeg ser når jeg våkner.

emil_blogg2_1
Det blir ikke tydeligere enn dette bildet her.

Å bruke de øvrige sansene for å finne frem til synet – brillene mine. Som regel går det bra, med det bygger til gjengjeld på en rainmanmessig tilstand hvor man plasserer brillene på helt riktig og samme sted hver gang på nattbordet.

08.46 Retretten på vei ut.

emil_blogg2_2
Den velprøvde mixen. 

Så videre til jobben. Panikk. Tåken av skitt som dekker brillene, klarer jeg kort og godt ikke å se gjennom. Løsningen er selvsagt den velprøvde mixen av oppvaskmiddel, tørkepapir, varmt vann og en dårlig samvittighets-SMS hvor jeg skriver at jeg blir litt sen på grunn av trafikken.

08.51 Hvem trenger paraply?

emil_blogg2_3
Regnet forvandles lynkjapt til oljete dammer på brilleglassene.

Paraply eller ikke. Det spiller ingen rolle. Regndråper har en skummel evne til å sette seg på synsfeltet på akkurat samme måte som snøfnugg gjør om vinteren. De skinnende brilleglassene er en saga blott i løpet av noen få sekunder ute i regnværet.

09.28 Later som jeg ser alt på  møteroms-TV’en.

emil_blogg2_4
En konstant mysing på skjermen.

I møte. Diskret jeg-ble-sen-på-grunn-av-trafikken-hilsen til de ander i møterommet. Så  kjapt ned på en ledig stol og et konsentrert blikk på tv’en. Jeg får bare med meg det som går an å se mellom flekkene etter regnet som sitter på brilleglassene. Resten  har jeg ikke en nubbesjanse til å se, og jeg har ikke noen jeg kan tørke brillene mine med heller, så da får jeg bare late som da.

11.40 Emil med den røde nesen.

emil_blogg2_5
De velkjente røde merkene på nesen.

Brillevask for å skrubbe bort morgenens regn. Inspeksjon av de klassiske røde flekkene på nesen. Om jeg sover  ennå flere timer i løpet av natten, så kanskje de forsvinner ?

Ser jeg smartere ut med briller?

Jeg håper det. Akkurat det momentet trengs virkelig på pluss-kontoen for briller, for der er alt for mange moment på minuskontoen. Om jeg ikke ser smartere ut med briller, har jeg heller ikke noe  å sette på pluss-kontoen……….

Emil Holmström har brukt briller i i 29 år, jobber som copywriter, foreleser og forfatter. Bosatt i idylliske Midsommarkransen utenfor Stockholm.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 239 60 392

Fortsett å lese

Informasjon i forbindelse med Covid-19

Informasjon i forbindelse med Covid-19

Informasjon i forbindelse med Covid-19 På Memira Eyecenter prioriterer vi alltid din sikkerhet. Vi har godt innarbeidede prosesser som har til hensikt å gjøre din…

Les mer
7 myter om øyelaser

7 myter om øyelaser

Du har kanskje hørt om øyelaser, men er litt usikker på om det du har hørt stemmer? Her kan du lese mange faktaopplysninger om øyelaserkirurgi.

Les mer
20 – 20 – 20 – REGELEN

20 – 20 – 20 – REGELEN

Sitter du mye foran en skjerm og føler deg ofte sliten og trøtt i øyene? Her kommer et godt tips, om hvordan du kan redusere…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chat nå

Chat med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 15:30
er det kun chatbot som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
239 60 392

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå