Del 2: Gjesteblogger Emil Holmström

En påminnelse om hvorfor jeg gjør det her.

Du kjenner deg sikkert igjen i dette. Men la meg ta det i tur og orden. En helt vanlig formiddag i mitt “brilleliv”:

08.00
Det første jeg ser når jeg våkner.

emil_blogg2_1

Det blir ikke tydeligere enn dette bildet her.

Å bruke de øvrige sansene for å finne frem til synet – brillene mine. Som regel går det bra, med det bygger til gjengjeld på en rainmanmessig tilstand hvor man plasserer brillene på helt riktig og samme sted hver gang på nattbordet.

08.46
Retretten på vei ut.

emil_blogg2_2

Den velprøvde mixen. 

Så videre til jobben. Panikk. Tåken av skitt som dekker brillene, klarer jeg kort og godt ikke å se gjennom. Løsningen er selvsagt den velprøvde mixen av oppvaskmiddel, tørkepapir, varmt vann og en dårlig samvittighets-SMS hvor jeg skriver at jeg blir litt sen på grunn av trafikken.

08.51
Hvem trenger paraply?

emil_blogg2_3

Regnet forvandles lynkjapt til oljete dammer på brilleglassene.

Paraply eller ikke. Det spiller ingen rolle. Regndråper har en skummel evne til å sette seg på synsfeltet på akkurat samme måte som snøfnugg gjør om vinteren. De skinnende brilleglassene er en saga blott i løpet av noen få sekunder ute i regnværet.

09.28
Later som jeg ser alt på  møteroms-TV’en.

emil_blogg2_4

En konstant mysing på skjermen.

I møte. Diskret jeg-ble-sen-på-grunn-av-trafikken-hilsen til de ander i møterommet. Så  kjapt ned på en ledig stol og et konsentrert blikk på tv’en. Jeg får bare med meg det som går an å se mellom flekkene etter regnet som sitter på brilleglassene. Resten  har jeg ikke en nubbesjanse til å se, og jeg har ikke noen jeg kan tørke brillene mine med heller, så da får jeg bare late som da.

11.40
Emil med den røde nesen.

emil_blogg2_5
De velkjente røde merkene på nesen.

Brillevask for å skrubbe bort morgenens regn. Inspeksjon av de klassiske røde flekkene på nesen. Om jeg sover  ennå flere timer i løpet av natten, så kanskje de forsvinner ?

Ser jeg smartere ut med briller?

Jeg håper det. Akkurat det momentet trengs virkelig på pluss-kontoen for briller, for der er alt for mange moment på minuskontoen. Om jeg ikke ser smartere ut med briller, har jeg heller ikke noe  å sette på pluss-kontoen……….

Emil Holmström har brukt briller i i 29 år, jobber som copywriter, foreleser og forfatter. Bosatt i idylliske Midsommarkransen utenfor Stockholm.

Chatt nå

Chatta med kundesenter.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundesenter
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå