Memira på Filippinene 2019

Optiker og andre medarbeidere fra Memira, besøker årlig deler av verden der befolkningen har problemer selv med å bekoste briller.  Det å ikke ha noe godt syn går ut over skolegang, arbeid og hverdagslivet på en måte som kan være vanskelig  for oss i Norge å fatte. Vi tar for gitt at det er enkelt å finne en god løsning på en synsfeil.

Som du kanskje vet samler Memira inn briller fra de mange tusen som hvert år gjør sin synskorrigering hos oss – de trenger jo naturlig nok ikke brillene sine lenger!   Det er disse brillene vi deler ut til andre som kan trenge dem i andre deler av verden.

I år gikk reisen til Filippinene og med på denne turen var vår dyktige optiker Anna Doj, som i det daglige jobber på en av klinikkene våre i Sverige. Dette skriver Anna om oppdraget på Filippinene:

“Jeg har vært med på VFAs aller første reise til Filippinene. Min Memirakollega Annika Höök var prosjektleder for denne ture, hvilket var strålende siden  hun definerer Filippinene som sitt andre hjemland.  Annika og hennes samboer Estoy med familie åpnet muligheter for oss frivillige til å lettere kunne levere et godt resultat ut av vårt besøk. Vi optikere hjalp ca 100 personer hver eneste arbeidsdag. Naturligvis kan ikke synsundersøkelse av 100 personer per dag per optiker bli like grundige undersøkelser som det vi gjør hjemme på våre Memira-klinikker. Men vi  klarte å komme raskt frem til gode løsninger for hver enkelt person, og det er det viktigste. Vi gir dem med dette en mye bedre hverdag. Det er så bra å vite. Jeg husker spesielt en liten dame  der hennes briller hade blitt ødelagt for en tid siden, men hun hadde ikke råd til å få de reparert. Hun hadde virkelig dårlig syn, faktisk -7,5. Alle som har litt minusstyrke forstår med en gang hvor vanskelig, for ikke å si umulig en hverdag uten briller var for henne.  Jeg fant korrekt brillestyrke til henne og hun priset gud og gav meg en varm og god klem. Dette ble så rørende for meg at vi stod i noen minutter begge to, både jeg og den lille damen og gråt av glede. Tenk for en lykke”

 

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 239 60 392

Fortsett å lese

Informasjon i forbindelse med Covid-19

Informasjon i forbindelse med Covid-19

Informasjon i forbindelse med Covid-19 På Memira Eyecenter prioriterer vi alltid din sikkerhet. Vi har godt innarbeidede prosesser som har til hensikt å gjøre din…

Les mer
7 myter om øyelaser

7 myter om øyelaser

Du har kanskje hørt om øyelaser, men er litt usikker på om det du har hørt stemmer? Her kan du lese mange faktaopplysninger om øyelaserkirurgi.

Les mer
20 – 20 – 20 – REGELEN

20 – 20 – 20 – REGELEN

Sitter du mye foran en skjerm og føler deg ofte sliten og trøtt i øyene? Her kommer et godt tips, om hvordan du kan redusere…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chat nå

Chat med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 15:30
er det kun chatbot som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
239 60 392

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå