Stabil synsfeil – hvorfor er dette viktig før man gjør øyelaser eller linsebytte?

Å måtte lete frem gamle briller eller be optikere din om en kontaktlinseseddel, kan kanskje oppleves som en overflødig detalj. Men for oss er dette svært vesentlig, til og med ganske så avgjørende å kunne få denne synshistorikken for å kunne komme frem til den beste løsningen for deg og dine øyne.

Når man gjør en synskorrigerende behandling, er det viktig at synsfeilen er stabil. Med stabil mener vi at synsfeilen ikke har hatt noen endring, eller svært lite i løpet av de senere årene og derfor kan det forventes at en ikke utvikles ytterligere. Dersom synsfeilen ikke er stabil på behandlingstidspunktet, er det en viss risiko for at den fortsetter å utvikle seg, selv etter behandlingen. Dette er noe vi ønsker du som kunde hos oss ikke skal oppleve, og derfor er denne synshistorikken din av vesentlig betydning for oss.

Synshistorikk – helst minst to år gammel

For å sikkerhetsstille at våre pasienters synsfeil er tilstrekkelig stabile for en synskorrigerende behandling, trenger vi en brille- eller linseseddel som er minst to år gammel. Det går også fint å ta med sine gamle briller, som bør være minst to år gamle de også, så kan vi måle styrken på disse. Vi gjør våre egne målinger på din synsfeil og sammenligner de med de gamle styrkene.

Dersom synsfeilen din ikke har forandret seg noe særlig i løpet av disse to årene, anser vi det for å være stabilt og en behandling kan bli aktuelt.

Ulike klinikker – ulike rutiner

Noen pasienter har fullstendig kontroll på si synshistorikk, mens mange har det ikke. Det er ikke alle klinikker som ber pasientene ta med informasjon som sin synshistorikk, hvilket dessverre gjør at klinikkene ikke helt sikkert kan vite om synsfeilen virkelig er stabil.

Dersom du er interessert i å gjøre en øyelaserbehandling eller et linsebytte hos oss, tar du med din gamle brilleseddel og kommer innom på en undersøkelse.

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå


Eller bestill via telefon på 23 96 03 92