Er du allerede grå stær operert men fortsatt avhengig av briller?

Nyhet! Trifokal ekstralinse

Nå kan vi tilby deg som tidligere har gjort en grå stær operasjon samme gode syn som for de som gjør et linsebytte.  Dette ved å velge en ekstralinse med trifokale egenskaper foran grå stær linsen som du allerede har fått operert inn. Linsen har de samme trifokale egenskaper som de linsene vi benytter ved linsebytte. Den korrigerer synsfeilen din og gir deg god synsskarphet på nært, mellomavstand og langt hold – hvilket forklarer trifokalitet. Derfor vil du i de aller fleste tilfeller slippe briller eller kontaktlinser etter du har gjort denne operasjonen hos oss. Operasjonsprosedyren er den samme som ved et linsebytte.

Slik foregår en operasjon

Før operasjonen

På operasjonsdagen treffer du oss, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til et beroligende middel før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter.

Deretter treffer du øyelegen, som gjør en egen uavhengig undersøkelse og sikrer at øynene dine er friske og klar for en ekstralinseoperasjon. Dersom legen oppdager noe som kan påvirke resultatet negativt, vil vi kansellere operasjonen.

Under operasjonen

I operasjonssalen har øyelegen og sykepleierne forberedt alt i forkant av operasjonen. Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg. De finnes ved din side hele tiden. Vi bedøver øynene med lokalbedøvende øyedråper.

Deretter setter vi inn ekstralinsen som blir sittende resten av livet. Legen gjennomfører operasjonen ved hjelp av mikroskop og fine instrumenter for å kunne sette inn linsen. Hele operasjonen tar omtrent 15 per øye og er smertefritt. Deretter får du hvile så lenge du ønsker i vårt hvilerom. Du kan regne med å være på klinikken i totalt ca 2 timer.

Etter operasjonen

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Som regel ser du godt umiddelbart etter operasjonen, men det kan ta mellom 6 måneder og 1 år før du har blitt helt vant til det nye synet ditt. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for ekstralinse operasjonen.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfornøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater,og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved ekstralinseoperasjon er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter operasjonen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at følger nøye de rådene vi gir deg i forbindelse med operasjonen. Bivirkninger som for eksempel påvirket mørkesyn, tåkesyn, blending og lysringer rundt lyskilder forekommer, men disse er i de aller fleste tilfeller forbigående.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt. Dette er en del av vår 5-års Trygghetsgaranti.

Tiden etter operasjon

Det er viktig at du følger alle instruksjoner som du får av oss. I de fleste tilfeller kan du arbeide som vanlig etter 1-2 dager, men du skal overhode ikke besøke eller arbeide i skitne miljøer som for eksempel fjøs, stall eller byggeplasser den første uken etter operasjonen da det innebærer en øket risiko for infeksjoner. Du skal også unngå trening, badstue, svømmebasseng og vann direkte i øynene den første uken etter operasjon.

I løpet av de fire første ukene er det viktig at du unngår kontaktidrett, vannsport og dykking. Bruk de anbefalte øyedråpene den første måneden etter operasjonen i henhold til rådene du har fått fra oss. Det er viktig at du kommer til alle de planlagte etterkontrollene, selv om du opplever at du ser perfekt. Optikeren undersøker øynene, og ser etter eventuelle avvik som du selv ikke merker. Har du spørsmål underveis, eller føler deg urolig, skal du ikke nøle med å kontakte oss direkte. Vi er her for å hjelpe deg hele veien.

Hva koster det?

Trifokal ekstralinse koster 67900 kroner for begge øyne. Du kan delbetale på akkurat samme vis som for alle våre andre operasjoner, se prislisten.

Ditt første steg på veien, er en undersøkelse hos oss.

Finn ønsket klinikk og foretrukket tidspunkt og book  timen din her.

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå


Eller bestill via telefon på 23 96 03 92