Robert Dahl

Yrke:

Key Account Manager

Synsfeil:

Alderssyn, Nærsynthet

Operasjon:

Linsebytte (RLE)

Robert Dahl tok linsebytte

Da Robert fikk alderssyn og ble avhengig av lesebriller, valgte han å ta et linsebytte. Nå ser han helt perfekt! Les hele hans historie på veien til et linse- og brillefritt liv!

Veien frem til en linsebytteoperasjon

Robert har vært avhengig av briller og linser, helt siden han var liten. Med -5 har han lenge drømt om å kunne se godt – uten og være avhengig av briller og linser. Så kom alderssynet og lesebrillene ble en del av hverdagen. Han gikk til flere ulike optikere for å undersøke om det lot seg gjøre å finne kontaktlinser som ville fungere. Utfordringen var at han med multifokale linser ikke fikk den optimale synskorrigeringen, noe som gjorde at han hverken så godt på langt eller nært hold, uten å måtte bruke biller i tillegg til kontaktlisene. Løsningen som optikeren til slutt foreslo, var å bruke kontaktlinser for å se godt på langt hold og lesebriller for å se på nært hold. Dette ble veldig tungvint og dyrt i lengden, forklarer Robert.

Det er en fantastisk følelse å se helt normalt – anbefaler dette til alle!

Undersøkelsen

Robert har alltid vært skeptisk til å ta operasjon på øyene, i frykt for at det skulle være smertefullt og ubehagelig. Robert forklarer videre:
«Da jeg kom til undersøkelse for å vurdere om jeg kunne ta linsebytte, fikk jeg veldig god informasjon fra optikeren. Det jeg var redd for i forkant var om det skulle være smertefullt, og om en slik operasjon virkelig ville gi meg et godt syn. Dette fikk jeg veldig gode svar på i samtalen med optikeren som undersøkte meg. Noe som ga meg trygghet til å gå videre i prosessen»

Operasjonsdagen

«Operasjonen var helt smertefri og gikk utrolig fort. Det er ganske fasinerende at man ser helt normalt umiddelbart etter operasjonen», foklarer han fornøyd! «Det er en fantastisk følelse å se normalt. Etter et helt liv med briller og kontaktlinser føles det utrolig deilig å slippe dette. Det eneste jeg tenker nå er hvorfor jeg ikke har gjort dette før? Den frykten og skepsisen som jeg har hatt for å operere øyene, har vært helt bortkastet tid. Jeg burde ha tatt tak i det for flere år siden.  

Robert om tiden etter linsebytte

«Allerede dagen etter operasjonen var jeg for fullt tilbake i jobb. Til daglig jobber jeg med salg og sitter mye foran PC og bruker både laptop, iPad og mobil når jeg er på farten med jobben. Med et godt syn, klarer jeg å se på de små skjermene når jeg er ute på kundemøter. På fritiden er et godt syn viktig! Det gir meg friheten til å holde på med ski, løping, sykling og fotturer. Det er så fantastisk å se 100 % uten å dra med meg briller og linser overalt. Prosessen har vært veldig god! Jeg fikk god informasjon og oppfølging hele veien, fra jeg tok kontakt for undersøkelse, til operasjonen var gjennomført og på kontrollen i etterkant. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å ta en linsebytteoperasjon hos Memira!», avslutter en fornøyd Robert.

Flere kunder

Marianne Saus

Marianne Saus

Festivalsjef

Marianne, festivalsjef og musikkentusiast, deler sin inspirerende reise fra å måtte jonglere flere brilletyper til å nyte full synsfrihet.

Synsfeil: Langsynthet
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Stein Ove Ødegård

Stein Ove Ødegård

Head of Conference & Events

Godt syn, uten å være avhengig av briller, er veldig viktig for Stein Ove både privat og i jobb. Etter Linsebytte kan han ha 100 % fokus på det han elsker å gjøre.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

Når Kurt fikk alderssynet, synes han det var vanskelig å utføre en god jobb på scenen. Etter linsebytte ser han endelig setlisten og publikum igjen.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)