Briller og linser var aldri optimalt for meg

Har du noen gang tenkt på hvor mange ulike aktiviteter du gjør hver eneste dag hvor alle krever at du har et svært godt syn ?
Gjør deg den refleksjonen, og tenk på hvor mye enklere alt dette kan bli dersom du slipper være avhengig av briller eller linser.

Kjøre bil, sitte på kontor, gå på ski, løpe, svømme, spille fotball og jakte i all slags vær medførte et stadig bytte mellom briller, linser, solbriller med styrke, og solbriller uten styrke.  Jeg måtte nesten ha alle muligheter tilgjengelig til enhver tid, og det  kan dere sikkert forstå var et pes i hverdagen.  Noen aktiviteter valgte jeg å gjennomføre uten hverken briller eller linser, kun fordi det var enklest. Det er klart det ikke er en god løsning, men det var bedre enn alternativet  – som var å få  gjørme under linsene, linser som tørket ut eller briller som dugget. Linser og briller passer kort og godt ikke for aktive personer som meg.

Etter at kona mi begynte å jobbe i Memira lærte jeg  mer om synskirurgi og hørte om erfaringene fra andre aktive personer som har valgt å gjøre synskorrigerende operasjoner. Å se at syklister, triatleter og boksere fikk en mye enklere treninghverdag, gjorde meg 100 % sikker på at dette var noe jeg også ville gjøre. Sånn sett hadde jeg nok høye forventninger til resultatet, nemlig at jeg skulle slippe briller og linser men samtidig beholde det gode synet jeg opplevde jeg hadde. Resultatet stod helt i stil til forventningene mine. Jeg hadde et udelt positivt inntrykk av profesjonaliteten til klinikkarbeiderne og kirurgen Petter, og følte meg  hele tiden i trygge hender. Jeg fikk et balansert bilde av potensielle oppsider og nedsider ved en operasjon, og jeg fikk en behandling tilpasset min tilstand og mine forutsetninger (tynne hornhinner).

Det kan jo selvsagt hende at jeg fikk ekstra god oppvartning siden kona mi jobber i Memira, men jeg velger å tro at alle som kommer på klinikken får en like bra opplevelse som meg (jeg merket ikke forskjell på behandlingen av meg  og de andre som skulle opereres samme dag i alle fall:)). Det var ekstra greit å snakke litt med kirurgen også før inngrepet. Vanligvis så tror man jo at kirurgen bare står parat inne på operasjonsstuen og venter på ny pasient. Men her hos Memira  tar kirurgen en ekstra sjekk  av hver eneste pasient før  man beveger seg inn på operasjonssalen. Det er kort og godt slik at optikeren som gjør selve synsundersøkelsen, har  best kunnskap på dette med synet og synsfeil, mens kirurgen  har best kunnskap rundt det medisinsk-faglige. Jeg følte derfor  ekstra trygghet i det at to faginstanser hadde gjort sine individuelle vurderinger før selve inngrepet  På den måten ble jeg ekstra trygg på at Memira, de kan hva de holder på med og de er virkelig interessert i å gjøre det aller, aller beste for hver enkelt pasient. Dette er ikke noen opplevelse av samlebåndsbehandling i alle fall.

Selve operasjonen var veldig raskt overstått. Jeg lå på benken og kikket mot laserlyset og hørte den tikkende lyden av laseren mens synsfeltet mitt ble stadig gråere, i sirkler fra ytterst og innover mot senter (pupillen). Det var faktisk fascinerende å se på og det var ikke ubehagelig i det hele tatt. Jeg husker også lukten av noe som brenner, men dette vet jeg nå i ettertid at er lukten av gassen som benyttes på lasermaskinen. Når kirurgen skylte av øyet mitt, ble alt helt klart og jeg følte jeg så bedre enn noen gang. Begge øynene var ferdig operert før jeg visste ordet av det. Det var først etter 15 minutter på venterommet at jeg begynte å bli veldig lysfølsom. Da var solbrillene gode å ha. Rett etter dette dro jeg hjem og slappet av resten av dagen.

I starten hadde jeg litt tørre øyne, men opplevde raskt at det gikk seg fint til. Jeg var tilbake til en skikkelig aktiv hverdag 3 dager etter operasjonen, lysfølsomheten måtte bare gi seg litt først. Jeg føler selv at jeg ser like godt som før, forskjellen er bare at jeg nå slipper noe som helst styr med briller eller linser. Jeg slipper å ta stilling til briller, linser eller dårlig syn ved utendørsaktiviteter. Jeg ser alltid like godt, og unngår det ubehaget det kan være å “miste synet” på grunn av at jeg mister en linse eller brillene dugger slik at jeg ikke kan bruke dem. Jeg slipper solbriller med styrke, men kan ta på meg de solbrillene jeg har lyst på  til enhver tid. Ikke minst slipper jeg svømmebriller med styrke (for med en optikerkone, hadde jeg tidligere forbud mot linser når jeg svømte. Det er ikke heldig på grunn av infeksjonsfaren, hvilket jeg tror de færreste linsebrukere faktisk tenker på).

Denne øyelaserbehandlingen er absolutt den beste løsningen for meg. Det forenkler hverdagen og gir mer komfort.

 

Per Erlend Voie

Yrke:
Siv. ing.

Synsfeil:
Alderssyn, Nærsynt

Operasjon:
LASEK

Alder ved operasjon:
31 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Sofia Bursjöö

Sofia Bursjöö

Treningsprofil

Sofia Bursjöö Hodepine og trøbbel når jeg mountainbiker, er ikke noe problem i hele tatt lenger. Disse problemene forsvant rett etter jeg hadde gjort øyelaseren. ”Jeg ser kjempebra på begge...

Synsfeil: Dårlig syn
Operasjon: LASEK
Peter Sahlberg

Peter Sahlberg

Surfe- og yogainstruktør

Å kunne se godt og klart i hverdagen, er svært viktig. I det daglige kan man lett ”glemme” å tenke på hvor viktig synet er for å kunne gjøre akkurat som man ønsker hele tiden. Men man skal

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: LASEK
Ulf Norrby

Ulf Norrby

Golfspiller

Jeg spiller mye golf, og før jeg tok øyelaserbehandling brukte jeg mest briller, men de var bare i veien. Jeg prøvde mange forskjellige typer linser, men fant ikke noen som føltes gode å bruke, s

Operasjon: LASEK