Del 5: Gjesteblogger Emil Holmström

Min undersøkelse hos Memira.

emil_blogg5_1
Vasagatan 38. Spent i forkant av min egen undersøkelse.

Etter min kaffe med Fanny har jeg vært skikkelig giret på å få gjort min egen undersøkelse.  Endelig en mulighet til å komme til bunns i årsaken til min mangeårige brilleavhenighet. Kan jeg endelig bli kvitt min synsfeil? Midt i mylderet av dagpendlere, uteserveringer og bråkete trafikk, fant jeg den rette inngangen til  Vasagatan. Memira, Stockholm City. Perfekt. Fem minutter senere gikk jeg inn på undersøkelsesrommet og hilste på Johanna, optiker har har en spesialisering innenfor refraktiv kirurgi. (Og dersom du også lurer på hva refraktiv betyr,  kan jeg fortelle deg at det er et annet ord for hvordan lys brytesur ljus böjs. Folk med denne spesialiseringen er altså eksperter lysbrytende kirurgi.)

emil_blogg5_2
Omgitt av avanserte  apparater i undersøkelsesrommet.

Selve undersøkelsen var helt grei, og ikke noe merkelig med den. Omtrent slik som det er å gå til min “vanlige” optiker. Undersøkelsen var delt opp i to deler. Først satte jeg meg i en stol, tittet inn i et apparat og fokuserte på ulike lyspunkter. Johanna forklarte til meg at hun brukte ulike måleinstrumenter for å rent klinisk kunne se om jeg, eller strengt tatt øynene min, har de forutsetninger som kreves for en operasjon.

Når jag tittet i det så kalte bio-mikroskopet kunne hun se om jeg hadde noen arr eller andre avvikende greier med øynene.  En topografisk måling ble gjort for å finne ut av  hornhinnens tykkelse og form. Og ved hjelp av et tonometer målte hun trykket i øynene mine. Dette ble etterfulgt av en synsundersøkelse av den typen jeg tror alle med en  synsfeil er veldig vant med. Den klassiske lystavlen: Store bokstaver, små bokstaver,  krumelurer i miniatyrstil som man strever med å se – hvilket til slutt føles som rene gjetteleken, og likevel blir det riktig til slutt.

Sist men ikke minst fulgte en samtale der Johanna stilte noen spørsmål om hvilke forventninger jeg hadde, samt fortalte mer om de ulike metodene som finnes. Lasek, FS-lasik eller linseimplantat (ICL).

I en senere bloggpost vil jeg fortelle mer om denne samtalen, og hva jeg fikk til endelig svar vedrørende min egen behandling.

Emil Holmström har vært brillebruker i 29 år, og jobber som copywriter, foreleser og forfatter. Han er bosatt i idylliske Midsommarkransen utenfor Stockholm.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål