7 myter om øyelaser

Du har kanskje hørt om øyelaser og er litt usikker på om det du har hørt stemmer?

Å avgjøre om øyelaser er riktig for deg er en personlig avgjørelse, men den bør være basert på fakta i stedet for fiksjon. La oss legge noen myter til side og heller se på noen faktaopplysninger om øyelaser.

Myte 1:
” Øyelaseren er varm”
Når du tenker på lasere, er det helt naturlig å tenke på «science fiction» å anta at de ville være rødglødende. Lasere som brukes under øyelaseroperasjonen er faktisk kalde. Du har kanskje også hørt at det kommer en brennende lukt under operasjonen. Grunnen til dette, er at energien som absorberes på overflaten av hornhinnen bidrar til at noen molekyler løsner. Disse molekylene blir til gass og lukter svidd, men det er helt normalt og ingenting å bekymre seg for.

Myte 2:
” Øyelaseroperasjon er smertefullt”
Et av de vanligste spørsmålene før en øyelaseroperasjon, er om det vil gjøre vondt. Faktisk vil du i de fleste tilfeller ikke føle noe under selve prosedyren, fordi du vil få bedøvelsesdråper. I noen dager etter operasjonen kan du oppleve noe ubehag, men dette går snart over når øynene gror.

Myte 3:
”Øyelaseroperasjon er ikke permanent”

De endringene som gjøres på hornhinnen under en øyelaseroperasjon, er permanente. Synet ditt kan allikevel endre seg etter hvert som du blir eldre som gir deg en følelse av at du ikke har utført en øyelaseroperasjon. Da kan det være behov for en ny operasjon i forbindelse med utvikling av alderssyn, senere i livet.

Myte 4:
”Øyelaser forhindrer operasjon av grå stær”

Om du tar en øyelaseroperasjon, vil du ikke kunne gjennomføre en grå stær operasjon senere i livet. Dette er ikke sant! Øyelaseroperasjonen hindrer deg ikke i å ta en operasjon for grå stær, dersom du skulle ha behov for det.

Myte 5:
” En øyelaseroperasjon kan gjøre meg blind”
Øyelaseroperasjonen påvirker kun den fremre overflaten av øyet. Store komplikasjoner er ekstremt sjeldne, og så langt har det ikke vært noen tilfeller av blindhet, etter at millioner av operasjoner er utført over hele verden.

Myte 6:
” Hvis en øyelaseroperasjon går galt, kan ingenting gjøres for å rette det opp”
Igjen, ikke sant. Dersom resultatene etter øyelaser ikke blir som forventet (som er svært usannsynlig), kan våre kirurger utføre tilleggsbehandling for å hjelpe deg med å oppnå ønsket resultat.

Myte 7:
” Øyelaseroperasjon er kun for personer som er nærsynte”
Det er ikke tilfelle. Faktisk kan øyelaseroperasjon også korrigere langsynthet og skjeve hornhinner med stor suksess!

Vi håper dette blogginnlegget har hjulpet deg med å få en større forståelse for hva øyelaser er. Hvis du har flere spørsmål, hører vi gjerne fra deg.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå