Christer Faith-Ell

Yrke:

Jobber i bank

Synsfeil:

Alderssyn

Operasjon:

Linsebytte (RLE)

Christer seiler videre – uten briller

Christer Faith-Ell er 56 år og jobber i bank. Han har en veldig aktiv fritid og liker racketsport, løping, svømming og sykling. Men fremfor alt bruker han mye tid på sin store hobby: seiling. En linsebytteoperasjon ble hans redning…

Etter å ha hatt et perfekt syn store deler av livet, fikk Christer alderssyn for ti år siden. Han merket at teksten ble mindre og mindre, og at armene til slutt ikke var lange nok. Brillene ble mye i veien for han, og en stund prøvde han til og med å unngå dem. Det resulterte i at han fikk mye hodepine og påvirket hans motivasjon til å lese bøker. Han aldersyn og hans behov for lesebriller, påvirket mest hans store interesse for seiling.

– Jeg har knust en del brilleglass om bord, så det er her behovet for briller har plaget meg aller mest. Og så dette med tåke, seiling er ikke et perfekt miljø for briller. Så, det var også et aspekt ved det hele, sier Christer.

Bare noen timer etter operasjonen fikk jeg superkick! Jeg kunne lese mobilen min på laveste lysstyrke, og det hadde jeg ikke klart på mange, mange år.

Undersøkelsen hos Memira

Christer bestemte seg for å gå til undersøkelse og se om synsfeilen kunne opereres.

– Selve undersøkelsen opplevde jeg som interessant. Du kom dit med håp om at det skulle være mulig å fikse. Jeg lærte mye om synskirurgi som jeg ikke visste så mye om fra før, inkludert selve teknologien om linsebytte – hvordan man erstatter den biologiske linsen med en kunstig. Så det var superinteressant, sier han.

Linsebytte hos Memira

Under undersøkelsen fikk Christer beskjed om at øynene kunne opereres og at han kunne bli kvitt alderssynet– og dermed brillene. Så han bestemte seg for å avtale tid for en operasjon.

– Jeg syntes operasjonen var super-fasinerende. Og jeg trodde han så vidt hadde startet når kirurgen sa at operasjonen var ferdig. Det gikk veldig, veldig fort og det var ingen smerter i det hele tatt. Veldig interessant opplevelse! Bare noen timer etter operasjonen fikk jeg et superkick! Jeg kunne lese mobilen min på laveste lysstyrke, og det hadde jeg ikke klart på mange, mange år, sier han.

Tiden etter linsebytte

I dag opplever Christer en stor befrielse, både i sine daglige gjøremål og når han skal utøve sine fritidsinteresser.

– Synet i dag er mye bedre. Jeg har lagt brillene til side, kan lese skjermen på kontoret, kan lese på mobilen når jeg vil. Å seile nå uten briller er en stor lettelse! Bare for å slippe å tenke «er de om bord?», «Kommer brilleglassen til å knuse igjen i dag?». Så det er en supergod følelse, sier han.

Flere kunder

Marianne Saus

Marianne Saus

Festivalsjef

Marianne, festivalsjef og musikkentusiast, deler sin inspirerende reise fra å måtte jonglere flere brilletyper til å nyte full synsfrihet.

Synsfeil: Langsynthet
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Stein Ove Ødegård

Stein Ove Ødegård

Head of Conference & Events

Godt syn, uten å være avhengig av briller, er veldig viktig for Stein Ove både privat og i jobb. Etter Linsebytte kan han ha 100 % fokus på det han elsker å gjøre.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

Når Kurt fikk alderssynet, synes han det var vanskelig å utføre en god jobb på scenen. Etter linsebytte ser han endelig setlisten og publikum igjen.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)