Christer seiler videre – uten briller

Christer Faith-Ell er 56 år og jobber i bank. Han har en veldig aktiv fritid og liker racketsport, løping, svømming og sykling. Men fremfor alt bruker han mye tid på sin store hobby: seiling. En linsebytteoperasjon ble hans redning…

Etter å ha hatt et perfekt syn store deler av livet, fikk Christer alderssyn for ti år siden. Han merket at teksten ble mindre og mindre, og at armene til slutt ikke var lange nok. Brillene ble mye i veien for han, og en stund prøvde han til og med å unngå dem. Det resulterte i at han fikk mye hodepine og påvirket hans motivasjon til å lese bøker. Han aldersyn og hans behov for lesebriller, påvirket mest hans store interesse for seiling.

– Jeg har knust en del brilleglass om bord, så det er her behovet for briller har plaget meg aller mest. Og så dette med tåke, seiling er ikke et perfekt miljø for briller. Så, det var også et aspekt ved det hele, sier Christer.

Christer Faith-Ell

Yrke:
Jobber i bank

Synsfeil:
Alderssyn

Operasjon:
Linsebytte (RLE)

Alder ved operasjon:
56 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Bare noen timer etter operasjonen fikk jeg superkick! Jeg kunne lese mobilen min på laveste lysstyrke, og det hadde jeg ikke klart på mange, mange år.

Ti ting å tenke på før en øyeoperasjon

Undersøkelsen hos Memira

Christer bestemte seg for å gå til undersøkelse og se om synsfeilen kunne opereres.

– Selve undersøkelsen opplevde jeg som interessant. Du kom dit med håp om at det skulle være mulig å fikse. Jeg lærte mye om synskirurgi som jeg ikke visste så mye om fra før, inkludert selve teknologien om linsebytte – hvordan man erstatter den biologiske linsen med en kunstig. Så det var superinteressant, sier han.

Linsebytte hos Memira

Under undersøkelsen fikk Christer beskjed om at øynene kunne opereres og at han kunne bli kvitt alderssynet– og dermed brillene. Så han bestemte seg for å avtale tid for en operasjon.

– Jeg syntes operasjonen var super-fasinerende. Og jeg trodde han så vidt hadde startet når kirurgen sa at operasjonen var ferdig. Det gikk veldig, veldig fort og det var ingen smerter i det hele tatt. Veldig interessant opplevelse! Bare noen timer etter operasjonen fikk jeg et superkick! Jeg kunne lese mobilen min på laveste lysstyrke, og det hadde jeg ikke klart på mange, mange år, sier han.

Tiden etter linsebytte

I dag opplever Christer en stor befrielse, både i sine daglige gjøremål og når han skal utøve sine fritidsinteresser.

– Synet i dag er mye bedre. Jeg har lagt brillene til side, kan lese skjermen på kontoret, kan lese på mobilen når jeg vil. Å seile nå uten briller er en stor lettelse! Bare for å slippe å tenke «er de om bord?», «Kommer brilleglassen til å knuse igjen i dag?». Så det er en supergod følelse, sier han.

Flere kunder

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Otto Robsahm

Otto Robsahm

Programleder og foredragsholder

I 2013 tok Otto, kjent som Sinnasnekker`n, øyelaser hos Memira og er strålende fornøyd med resultatet. Etter 9 år ser han fortsatt helt perfekt!

Synsfeil: Nærsynthet
Operasjon: FS-LASIK
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Chat med vår Chatbot

Chat med Chatbot.

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå