Bjørn Erik Barman-Jenssen

Yrke:

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Synsfeil:

Alderssyn

Operasjon:

Linsebytte (RLE)

Les Bjørn Erik sin sterke historie – «Når jeg tør, så tør du!»

Da armene ble for korte og Bjørn Erik ble avhengig av lesebriller, lengtet han tilbake til en hverdag uten briller og linser. Linsebytte forandret alt! Han har fått en del av livet sitt tilbake.

Veien frem til en linsebytteoperasjon

«Jeg var livredd!», er det første Bjørn Erik sier når han skal fortelle om tiden før linsebytteoperasjonen.

-Helt siden armene ble for korte og jeg ble avhengig av lesebriller har jeg ønsket meg tilbake til en hverdag uten briller. Jeg har brukt alt for mye penger på briller som bare forsvinner.

-For noen år siden forsøkte jeg linser, men utfordringen var at jeg aldri klarte å sette de på selv. Jobben min gjør at jeg veksler mellom å stå foran en PC-skjerm og daglige møter med mine kollegar, enten på kontoret eller om bord i våre fly. Det å hele tiden måtte ta brillen av og på, ble veldig forstyrrende, og det er selvsagt krise når jeg kommer på kontoret og oppdager at brillene ligger hjemme.

Operasjonsdagen

 - Jeg må innrømme at jeg var veldig skeptisk til linsebytte, og det er kun med bakgrunn i frykt. Jeg er hverken glad i leger eller tannleger, og tanken på at noen skulle inn på øynene mine var skremmende.

-Jeg tok første undersøkelse hos Memira for over et år siden, og jeg ble så dårlig bare med tanken på at noen skulle inn på øynene mine. Angsten tok meg, så jeg bestemte meg for å vente.

-Etter enda et år med briller, og utallige samtaler med venner og bekjente som har gjennomført samme operasjon, bestemte jeg meg for å gjennomføre synskirurgi! Jeg bestilte ny time for undersøkelse, og ba om å få operasjon så raskt som mulig etter undersøkelsen.

-Jeg fikk super hjelp av Memira, og de tilrettela slik at jeg fikk reservert linsebytte den dagen jeg opprinnelig skulle til undersøkelse. Etter undersøkelsen passet jeg på å holde meg opptatt for å unngå å få for mye tid til å tenke på operasjonen.

-Operasjonsdagen kom og med god hjelp fra helsepersonellet var jeg rolig helt til jeg satt i operasjonsstolen, og ble bekymret for at jeg ikke skulle klare å fullføre. Når de var ferdig med det første øyet ble operasjonsstolen hevet opp, og jeg skal ærlig innrømme at jeg følte meg svimmel. Jeg fikk super hjelp og spørsmål om jeg ville vente med neste øye eller fortsette. Jeg fikk et glass appelsinjuice og med ei god hånd å holde i følte jeg meg mye bedre. Før jeg visste ordet av det, var de ferdige med det andre øyet.

Operasjonsdagen

-Det gikk som en drøm! Det var kun min egen angst som var smertefull, selve linsebytteoperasjonen kjente jeg overhodet ikke noe til.

Bjørn Erik om tiden etter linsebytte

-Etter linebytteoperasjonen gikk jeg hjem og sov noen timer. Når jeg våknet var jeg veldig spent, så jeg tok tak i telefonen for å se om jeg kunne lese noen nettaviser uten briller. Jeg ble super overrasket, for jeg hadde forventet å ha litt uskarpt syn, men jeg sendte min første melding fra telefonen 5 timer etter operasjonen. Jeg gjennomførte operasjonen en fredag, og lørdag morgen gikk jeg ut døren på en dag med strålende sol, og med kun solbriller med meg. Det var en deilig følelse! Jeg er superfornøyd med resultatet, og føler jeg har fått en del av livet mitt tilbake.

-Jeg våkner hver dag og tenker; så deilig å kunne ligge i sengen og sjekke nyhetene på telefonen uten å måtte lete i blinde etter brillene først. Jeg er bare litt irritert på meg selv for at jeg ikke tok et oppgjør med angsten tidligere, for livskvaliteten har fått en skikkelig boost etter operasjonen. Det har forandret alt. Jeg føler meg friere og yngre, og det er jo en god følelse.

Flere kunder

Stein Ove Ødegård

Stein Ove Ødegård

Head of Conference & Events

Godt syn, uten å være avhengig av briller, er veldig viktig for Stein Ove både privat og i jobb. Etter Linsebytte kan han ha 100 % fokus på det han elsker å gjøre.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

Når Kurt fikk alderssynet, synes han det var vanskelig å utføre en god jobb på scenen. Etter linsebytte ser han endelig setlisten og publikum igjen.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå