Les Bjørn Erik sin sterke historie – “Når jeg tør, så tør du!”

Da armene ble for korte og Bjørn Erik ble avhengig av lesebriller, lengtet han tilbake til en hverdag uten briller og linser. Linsebytte forandret alt! Han har fått en del av livet sitt tilbake.

Veien frem til en linsebytteoperasjon

“Jeg var livredd!”, er det første Bjørn Erik sier når han skal fortelle om tiden før linsebytteoperasjonen.

-Helt siden armene ble for korte og jeg ble avhengig av lesebriller har jeg ønsket meg tilbake til en hverdag uten briller. Jeg har brukt alt for mye penger på briller som bare forsvinner.

-For noen år siden forsøkte jeg linser, men utfordringen var at jeg aldri klarte å sette de på selv. Jobben min gjør at jeg veksler mellom å stå foran en PC-skjerm og daglige møter med mine kollegar, enten på kontoret eller om bord i våre fly. Det å hele tiden måtte ta brillen av og på, ble veldig forstyrrende, og det er selvsagt krise når jeg kommer på kontoret og oppdager at brillene ligger hjemme.

Operasjonsdagen

 - Jeg må innrømme at jeg var veldig skeptisk til linsebytteoperasjonen, og det er kun med bakgrunn i frykt. Jeg er hverken glad i leger eller tannleger, og tanken på at noen skulle inn på øynene mine var skremmende.

-Jeg tok første undersøkelse hos Memira for over et år siden, og jeg ble så dårlig bare med tanken på at noen skulle inn på øynene mine. Angsten tok meg, så jeg bestemte meg for å vente.

-Etter enda et år med briller, og utallige samtaler med venner og bekjente som har gjennomført samme operasjon, bestemte jeg meg for å gjennomføre synskirurgi! Jeg bestilte ny time for undersøkelse, og ba om å få operasjon så raskt som mulig etter undersøkelsen.

-Jeg fikk super hjelp av Memira, og de tilrettela slik at jeg fikk reservert operasjonen den dagen jeg opprinnelig skulle til undersøkelse. Etter undersøkelsen passet jeg på å holde meg opptatt for å unngå å få for mye tid til å tenke på operasjonen.

-Operasjonsdagen kom og med god hjelp fra helsepersonellet var jeg rolig helt til jeg satt i operasjonsstolen, og ble beskymret for at jeg ikke skulle klare å fullføre. Når de var ferdig med det første øyet ble operasjonsstolen hevet opp, og jeg skal ærlig innrømme at jeg følte meg svimmel. Jeg fikk super hjelp og spørsmål om jeg ville vente med neste øye eller fortsette. Jeg fikk et glass appelsinjuice og med ei god hånd å holde i følte jeg meg mye bedre. Før jeg visste ordet av det, var de ferdige med det andre øyet.

-Det gikk som en drøm! Det var kun min egen angst som var smertefull, selve linsebytteoperasjonen kjente jeg overhodet ikke noe til.

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Yrke:
Jobbet i flyselskap i 34 år. Vært med på å skape flyselskapet Flyr.

Synsfeil:
Alderssyn

Operasjon:
Linsebytte (RLE)

Alder ved operasjon:
59 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 239 60 392

Takket være Memira så klarte jeg å kjempe over angsten – det var ingenting å beskymre seg for!

Bjørn Erik om tiden etter linsebytte

-Etter operasjonen gikk jeg hjem og sov noen timer. Når jeg våknet var jeg veldig spent, så jeg tok tak i telefonen for å se om jeg kunne lese noen nettaviser uten briller. Jeg ble super overrasket, for jeg hadde forventet å ha litt uskarpt syn, men jeg sendte min første melding fra telefonen 5 timer etter operasjonen. Jeg gjennomførte operasjonen en fredag, og lørdag morgen gikk jeg ut døren på en dag med strålende sol, og med kun solbriller med meg. Det var en deilig følelse! Jeg er superfornøyd med resultatet, og føler jeg har fått en del av livet mitt tilbake.

-Jeg våkner hver dag og tenker; så deilig å kunne ligge i sengen og sjekke nyhetene på telefonen uten å måtte lete i blinde etter brillene først. Jeg er bare litt irritert på meg selv for at jeg ikke tok et oppgjør med angsten tidligere, for livskvaliteten har fått en skikkelig boost etter operasjonen. Det har forandret alt. Jeg føler meg friere og yngre, og det er jo en god følelse.

Livskvaliteten har fått en skikkelig boost etter operasjonen! Jeg føler meg friere og yngre, og det er en god følelse.

Flere kunder

Otto Robsahm

Otto Robsahm

Programleder og foredragsholder

I 2013 tok Otto, kjent som Sinnasnekker`n, øyelaser hos Memira og er strålende fornøyd med resultatet. Etter 9 år ser han fortsatt helt perfekt!

Synsfeil: Nærsynthet
Operasjon: FS-LASIK
Khaddi Sagnia

Khaddi Sagnia

Friidrettsutøver

Khaddi Sagnia Atleten Khaddi brukte både briller og linser før hun bestemte seg for å se om hun kunne gjøre øyelaser. Les om hennes tanker og veien til et linse-…

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Chat nå

Chat med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 15:30
er det kun chatbot som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
239 60 392

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå