Lenticule laser – SMILE/CLEAR

Lenticule laser er den nyeste lasermetoden på markedet. Teknikken kalles SMILE når den utføres på en Zeiss laser og CLEAR når den utføres på en Ziemer laser. Metoden benytter bare en type laser, FS-laser.
Vi utfører Lenticule laser i Oslo.

  • Minimalt ubehag
  • Forholdsvis raskt godt syn
  • Anbefalt ved tørre øyne

 Lenticule laser koster som FS Lasik Bas, se prisliste

Den nyeste godkjente lasermetoden

Lenticule laser er den nyeste lasermetoden, men har blitt benyttet i over 10 år så det finnes god langtidsdokumentasjon på metodens resultater. Det er per 2022 utført mer enn 5 millioner synskorreksjoner med denne metoden. Den kan korrigere nærsynthet og skjeve hornhinner innenfor et gitt styrkeområde.

Metoden anbefales ofte til de med litt tørre øyne da den bevarer hornhinnens sensitivitet i perioden etter operasjonen på en god måte.

Slik foregår en Lenticule laser

Før operasjonen

Før selve øyelaseren, gjør den legen som skal operere deg en egen frittstående undersøkelse av øynene dine. Skulle legen bedømme situasjonen slik at det er noe som hindrer operasjon, kommer vi ikke til å gjennomføre operasjonen på deg denne dagen.

Under operasjonen

I operasjonssalen har øyelegen og sykepleieren forberedt alt i forkant av operasjonen. Under operasjonen lages det en tynn linse tilsvarende din synsfeil inne i hornhinnen ved hjelp av en femtosekundlaser.

Når denne linsen trekkes ut av hornhinnen gjennom en liten åpning på 2-5 mm endres hornhinnens krumning tilsvarende, og din synsfeil blir korrigert. Overflaten til hornhinnen forblir urørt ved denne operasjonen. Takket være femtosekundteknikken kan man kutte inne i hornhinnen uten å påvirke vevet rundt. Du kjenner bare et trykk mot øyet, og det blir mørkt en kort stund.

Man ser direkte etter operasjonen og de aller fleste kan jobbe som vanlig allerede 1-2 dager etter inngrepet

I løpet av tre dager etter operasjonen kommer du tilbake på din første oppfølgende kontroll hos oss i Memira.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfornøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater, og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved øyelaser er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter behandlingen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at du følger de rådene vi gir deg i forbindelse med operasjonen. Bivirkninger som for eksempel lysfølsomhet, tørre øyne, skyggeeffekter og lysringer rundt lyskilder forekommer, men disse er i de aller fleste tilfeller forbigående.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt. Dette er en del av vår 5-års Trygghetsgaranti som du får kostnadsfritt ved Lenticule Laser.

Komplett oppsummering av risiko får du vid undersøkelsen.

Etter en Lenticule laser

Ved en Lenticule laser opplever mange svie og irritasjon. Etter operasjonen får du med deg bedøvende øyedråper som lindrer svien de første timene. Det er viktig at du følger våre retningslinjer. Allerede samme kveld bruker de fleste å være fri fra ubehaget. I løpet av de 3 første dagene etter øyelaseroperasjonen din, er du tilbake på din første etterkontroll hos oss.

Spør oss

Book tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Chat nå

Chat med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 15:30
er det kun chatbot som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
239 60 392

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå