Alle våre klinikker er dessverre midlertidig stengt. Vi kontakter alle med planlagte avtaler for ombooking. Vi beklager ulempene dette måtte medføre.

Øyelokk operasjon

Vår erfarne kirurg kan behandle både øvre og nedre øyelokk dersom det viser seg være hensiktsmessig. Det er dog øvre øyelokk som medfører endringer i sidesynet. Nedre øyelokk vil være en behandling man velger å gjøre ut i fra estetiske faktorer og ikke direkte synsforbedrende faktorer.

Øyelokk operasjon

Forekomsten av hudoverskudd og/eller poser rundt øynene er svært individuell. Arvelige faktorer i tillegg til alder og livsførsel (som for eksempel mye soling) vil påvirke utviklingen av tunge øyelokk og poser over eller under øynene.  Det som er viktig å merke seg er at de aller fleste vil oppleve endringer rundt øyelokkene gjennom livet, det er en helt naturlig utvikling man vil oppleve i ansiktet  på akkurat samme vis som andre deler av kroppen er i konstant endring gjennom livet. Disse problemene som oppstår med poser og tunge eller hengende øyelokk, løses med kirurgi hvor man fjerner overflødig hud og evt. fett rundt øynene.

Øvre øyelokk er det vanligste problemområdet rundt øynene. Huden mister gjennom årene mye av elastisiteten sin og man opplever hengende og tunge øyelokk,som i visse fall også kan påvirke eller legge seg over synsfeltet. Da har man for mye hudvev og og dette poser seg ut og gir følelsen av et tungt blikk.  Denne tendensen til ”hevelse” rundt øynene beror både på redusert elastisitet i huden samt også ofte på fettet rundt øyet. Derfor må man ofte fjerne noe av dette fettet i tillegg til selve hudoverskuddet.

Nedre øyelokk kan på samme måte ha for mye hud og eller poser (poser under øynene), slik at man for noen pasienter også ønsker å fjerne dette for et best mulig estetisk resultat. Det er viktig å merke seg at dype rynker rundt øynene som for eksempel smilerynker på siden av øynene ikke blir borte ved øyelokkoperasjoner. Det man løser er overflødig hud og fettvev. Men resultatet av disse behandlingene har som formål å skape et lettere og mer våkent blikk.

I hvilken alder kan man begynne å tenke på en øyelokksbehandling?

Svaret på dette er helt individuelt. Arv, miljø og  livsførsel påvirker i stor grad når tid man vil oppleve å ha behovet for en slik behandling. For noen kan behovet oppstå relativt tidlig, mens andre igjen kan det komme senere. Problemene med tunge øyelokk og poser rundt øynene oppstår i like stor grad hos menn som hos damer.

øyelokk

Undersøkelsen gir deg svaret

En grundig undersøkelse er nødvendig for å kartlegge om et kirurgisk inngrep vil være fordelaktig for den enkelte eller ikke. Da vil kirurgen gjør vurderinger av elastisiteten i huden din, måle grad av tunge øyelokk, vurdere fettposene rundt øynene samt ta bilde av ansiktet ditt. Selve undersøkelsen tar rundt 30 minutter og det er øyelokkskirurgen som gjennomfører selve undersøkelsen. Dersom kirurgen konkluderer med at du vil få et positivt og godt resultat av et inngrep, finner dere i fellesskap frem til en operasjonsdag og reserverer tiden. Husk å still alle spørsmål du lurer på i forbindelse med undersøkelsen.

Book tid til din undersøkelse nå

Undersøkelsen foregår på vår klinikk i Oslo. For å finne den tiden som passer deg best, kan du enten ringe en av våre kunderådgivere  som vil hjelpe deg å finne velegnet tid eller finne tid selv og booke direkte online. Du treffer kunderådgiverene på telefon 800 22 636.

Direkte link til online booking finner du her. 

 

Resultatet etter øyelokkoperasjonen

Det er helt naturlig å være noe hoven og få en liten «blåveis» etter et øyelokksinngrep. Det som er viktig er at du nøye følger de instrukser du har fått med vår kirurg og sykepleiere i forhold til helingsprosessen. Spesielt viktig er det å holde seg rolig, ikke gjøre tunge løft eller ha hodet under knehøyde de første dagene. Det er også viktig å kjøle ned området rundt øynene med jevne mellomrom for å roe ned hevelsen. Det tar ofte opptil 2 uker før hevelsen er helt borte, med et maksimum hevelse rundt 2-3 dager etter selve inngrepet. Det kan ta opptil 3 måneder før øyelokket er helt normalt.

Arrene etter øvre øyelokkoperasjon blir liggende i øyelokksfuren og vil være lite synlige. De er ofte røde de to første månedene for å så blekne og bli lyse og fine og så godt som umulig å oppdage. Dersom det er mye hud i ytterkant av øyet trekkes arret lengre ut og legges i en liten rynke. Den blir også så godt som helt naturlig noen måneder.

Dersom man opereres for poser under øynene legges arret under vippene og trekkes litt ut på siden. Dette blir også omtrent usynlig etter noen måneder.

Det fleste vil føle seg litt freshere og lettere i blikket etter en øyelokkoperasjon. Inngrepet gir varig effekt, men hindrer selvsagt ikke den naturlige aldringsprosessen sin fortsettelse. Huden rundt øynene vil forandre seg, akkurat som resten av kroppen og mer årene vil det komme mer sig over øyelokkene igjen. Man kan gjøre denne operasjonen flere ganger om ønskelig, men da må man selvsagt komme inn på en grundig konsultasjon for en vurdering før man på nytt tar stilling til hva som vil være mest formålstjenlig for den enkelte.

Dette må du tenke på i forbindelse med undersøkelsen:

 • Møt opp uten sminke, spesielt i øyeregionen
 • Ta med deg oversikt over tidligere sykdommer og evt. en medisinliste dersom du tar noen medisiner fast i dag
 • Reflekter litt over hvorfor du ønsker å gjøre en øyelokksoperasjon samt hvilke forventninger til resultat du har

Dette må du tenke på i forbindelse med operasjonen:

 • Du skal møte fastende
 • Du blir bedøvet med lokalbedøvelse
 • Narkose er ikke nødvendig
 • Selve inngrepet tar 1-2 timer
 • Du skal slappe av på klinikken i ca. en halvtime etter selve inngrepet
 • Sørg for at du har noen som kan hente deg og bringe deg hjem igjen etter inngrepet
 • Pass på så du jevnlig kjøler ned området hvor du er behandlet for å minimere/redusere hevelsen. Dette skal du gjøre de første 2-3 dagene etter inngrepet.
 • Unngå anstrengelser og tunge løft den første tiden
 • Man bør vurdere fri fra jobben i noen dager etter inngrepet, spesielt dersom arbeidets art øker risiko for infeksjon
 • Du må regne med å være blå og hoven inntil 2 uker eller inngrepet
 • Beskytt huden rundt inngrepet for sol slik at arrene får mulighet til å heles på best mulig måte

Priser

Konsultasjon 500,-

Øvre øyelokk 14 900,-

Nedre øyelokk 20 900,-

Øvre og nedre øyelokk 29 900,-