Tomas Persson Nordahl – endurofører

Som cross- og endurofører beskriver Tomas at han møtte på mange utfordringer på grunn av synsfeilen. Et godt syn er veldig viktig når du kjører, men verken briller eller kontaktlinser er optimale korrigeringsalternativer i dette miljøet. Så hva gjorde Tomas? Ja, en øyelaserbehandling!

Det er veldig kult at en så rask intervensjon kan gjøre noe så stort i livet”
– Tomas Persson Nordahl

Tomas kjører for tiden enduro på treningsnivå men har tidligere konkurrert på høyere nivåer. De store endurokonkurransene som han vanligvis deltar på er Gotland Grand National (GGN) og Novemberkåsan. I konkurranser som disse beskriver han at godt syn er av største betydning.

– Synet er utrolig viktig når du kjører enduro. Du går ofte inn og ut av skyggefulle områder, og det er røtter, steiner og slikt som gjør at du må ta veldig raske avgjørelser. Og så er det avstandsvurdering og sånne ting – synet er superviktig, sier han.

Enduro livet før øyelaserbehandlingen

Før øyelasebehandlingen hadde Tomas alvorlig nærsynthet som gjorde ham svært avhengig av briller eller linser, selv når han kjørte. Han forteller om de mange utfordringene han møtte.

– Jeg så veldig dårlig og var veldig avhengig av briller og linser, spesielt når jeg spilte sport. Og det var veldig problematisk for meg. Det reflekterer en del når du bruker briller, og dugg er også et problem. Det hender også at du tar av deg cross- eller enduro-brillene, og hvis du har de vanlige brillene under risikerer du å få dem ødelagt eller mistet. Linser er litt bedre men det er også et problem der fordi det er mye grus, støv og gjørme, noe som gjorde at jeg ofte fikk kløe og irritasjon i øynene – både mens jeg kjørte og etterpå, forteller han.

Undersøkelsen og avgjørelsen om øyelaser

– Jeg brukte mest linser som sagt, og det var bedre enn briller jeg aldri likte, men jeg følte at jeg absolutt ønsket å sjekke ut muligheten om en øyelaserbehandling var for meg og om det føltes riktig å gjøre det – og det gjorde det! Alt føltes supergodt når jeg dro til Memira for undersøkelsen, sier han. Tomas fikk grønt lys på undersøkelsen og bestilte raskt en time for behandling.

– Det er veldig kult, at en så rask intervensjon kan gjøre noe så stort for livet. Og så føltes det virkelig for meg. Jeg husker at det tok omkring 10-15 minutter kanskje å ta begge øynene. Alt føltes superprofesjonelt og trygt. Jeg dro hjem umiddelbart etterpå og så faktisk på TV uten briller eller linser allerede om kvelden og jobbet dagen etter, sier han.

Livskvalitet og enkelhet i livet

– Jeg vil absolutt anbefale øyelaser. En slik livskvalitet og enkelthet i livet som den har gitt meg – det er virkelig verdt å gjøre. Resultatet har vært helt fantastisk for meg, faktisk perfekt. Fra første dag har jeg klart meg uten briller og linser – selvfølgelig – men jeg har ikke hatt problemer i det hele tatt. Det har fungert super super bra, avslutter han.

Hvilken metode passer meg?

Ved en undersøkelse får du svar på hvilken metode, som passer best deg og din synsfeil.

Tomas Persson Nordahl – endurofører

Yrke:
IT-teknikere og endurofører

Synsfeil:
Nærsynt

Operasjon:
FS-LASIK

Alder ved operasjon:
35 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Joakim Kleven

Joakim Kleven

Filmskaper

Synet mitt har aldri vært bedre, så jeg er veldig fornøyd! Utrolig deilig - jeg kan ikke tro at jeg ikke har gjort dette før nå. Synet er noe av det viktigste vi har. Nå ser jeg helt skarpt, og det er som en drøm.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: FS-LASIK
Iman Meskini

Iman Meskini

Skuespiller og foredragsholder

Det er deilig å slippe å ta av og på linser hele tiden. Jeg anbefaler øyelaser til alle som er avhengig av briller og linser. Les Iman sin historie

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK
Joakim Skolt

Joakim Skolt

Revisor hos PwC

Godt syn er essensielt for Joakim sitt yrke og hans hobbyer. Han brukte mye penger på linser. Øyelaser har gjort livet rikere, på alle måter!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK