Tomas Persson Nordahl – endurofører

Som cross- og endurofører beskriver Tomas at han møtte på mange utfordringer på grunn av synsfeilen. Et godt syn er veldig viktig når du kjører, men verken briller eller kontaktlinser er optimale korrigeringsalternativer i dette miljøet. Så hva gjorde Tomas? Ja, en øyelaserbehandling!

Det er veldig kult at en så rask intervensjon kan gjøre noe så stort i livet”
– Tomas Persson Nordahl

Tomas kjører for tiden enduro på treningsnivå men har tidligere konkurrert på høyere nivåer. De store endurokonkurransene som han vanligvis deltar på er Gotland Grand National (GGN) og Novemberkåsan. I konkurranser som disse beskriver han at godt syn er av største betydning.

– Synet er utrolig viktig når du kjører enduro. Du går ofte inn og ut av skyggefulle områder, og det er røtter, steiner og slikt som gjør at du må ta veldig raske avgjørelser. Og så er det avstandsvurdering og sånne ting – synet er superviktig, sier han.

Enduro livet før øyelaserbehandlingen

Før øyelasebehandlingen hadde Tomas alvorlig nærsynthet som gjorde ham svært avhengig av briller eller linser, selv når han kjørte. Han forteller om de mange utfordringene han møtte.

– Jeg så veldig dårlig og var veldig avhengig av briller og linser, spesielt når jeg spilte sport. Og det var veldig problematisk for meg. Det reflekterer en del når du bruker briller, og dugg er også et problem. Det hender også at du tar av deg cross- eller enduro-brillene, og hvis du har de vanlige brillene under risikerer du å få dem ødelagt eller mistet. Linser er litt bedre men det er også et problem der fordi det er mye grus, støv og gjørme, noe som gjorde at jeg ofte fikk kløe og irritasjon i øynene – både mens jeg kjørte og etterpå, forteller han.

Undersøkelsen og avgjørelsen om øyelaser

– Jeg brukte mest linser som sagt, og det var bedre enn briller jeg aldri likte, men jeg følte at jeg absolutt ønsket å sjekke ut muligheten om en øyelaserbehandling var for meg og om det føltes riktig å gjøre det – og det gjorde det! Alt føltes supergodt når jeg dro til Memira for undersøkelsen, sier han. Tomas fikk grønt lys på undersøkelsen og bestilte raskt en time for behandling.

– Det er veldig kult, at en så rask intervensjon kan gjøre noe så stort for livet. Og så føltes det virkelig for meg. Jeg husker at det tok omkring 10-15 minutter kanskje å ta begge øynene. Alt føltes superprofesjonelt og trygt. Jeg dro hjem umiddelbart etterpå og så faktisk på TV uten briller eller linser allerede om kvelden og jobbet dagen etter, sier han.

Livskvalitet og enkelhet i livet

– Jeg vil absolutt anbefale øyelaser. En slik livskvalitet og enkelthet i livet som den har gitt meg – det er virkelig verdt å gjøre. Resultatet har vært helt fantastisk for meg, faktisk perfekt. Fra første dag har jeg klart meg uten briller og linser – selvfølgelig – men jeg har ikke hatt problemer i det hele tatt. Det har fungert super super bra, avslutter han.

Hvilken metode passer meg?

Ved en undersøkelse får du svar på hvilken metode, som passer best deg og din synsfeil.

Tomas Persson Nordahl – endurofører

Yrke:
IT-teknikere og endurofører

Synsfeil:
Nærsynt

Operasjon:
FS-LASIK

Alder ved operasjon:
35 år

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Flere kunder

Yvonne Brokvist

Yvonne Brokvist

Lederutvikler og driver podcasten “Sårbar & Superstark” i Sverige.

Min øyelaserbehandling er det beste jeg har gjort, det er helt fantastisk å slippe å planlegge og tenke på en så grunnleggende ting som å se.

Espen Jansen

Espen Jansen

Turner

Alderssynet – en svakhet som ikke kan trenes opp! Som toppidrettsutøver er Espen vant til å kunne trene opp omtrent hva som helst. Derfor kom alderssynet som en stor overraskelse…

Øyvind Solbrekken Flatla

Øyvind Solbrekken Flatla

Landslaget for rifleskytere

Å drive med rifleskyting, er en idrett som krever ekstrem presisjon. Man må ha et ekstremt godt syn for å skyte bra! Det er nok ikke lett å hevde seg…

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå