Viktig å tenke på i forbindelse med øyelokk kirurgi

Du vil med stor sikkerhet få litt blåmerker 

Etter operasjonen må du hvile en liten stund før du kan dra hjem. Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen slipper, men det er ingen vesentlig smerte, heller mer ubehag.  Allerede et par timer etter inngrepet kommer du til å få blåmerker – det er helt normalt.

Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når du drar hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager har de stort sett forsvunnet.

Du kommer til å føle deg litt øm og muligens stiv i ansiktet

Det oppstår også en hevelse som du vil merke i noen dager etter inngrepet. I løpet av den første tiden kan du også oppleve en viss nedsatt følelse i øyevippene. Dette bruker å gå fort over. I blant kan det oppstå en mindre blodutredelse i den hvite delen av øyet, som kan vedvare i opptil tre uker. Ingen ting av dette er farlig. Det er helt naturlig del av kroppens reaksjon på inngrepet. Men selvsagt skal du ta kontakt med oss dersom det er noe du er urolig for.

Fjerning av sting

Etter en liten uke kommer du på oppfølgingsbesøk for å ta bort stingene. Når de er fjernet, vil du nok fortsatt  føle deg litt stiv i ansiktet. Dette er helt naturlig siden vi har fjernet overflødig vev og vil forsvinne etterhvert.

Jobb

Dersom du ønsker det, kan  du jobbe allerede dagen etter operasjonen. Pass bare på så du er forsiktig med å holde hodet lavt (under knehøyde) og ikke utsett deg for tunge løft.  Noen velger å være borte fra jobb i  en til to uker  på grunn av hevelsen og blåmerkene. Men som sagt, det er helt og holdent opp til deg selv.

Bilkjøring  er ikke aktuelt det første døgnet 

Du skal  ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen på grunn av  bedøvelsen som du har fått under operasjonen.

Lesing

Noen pasienter opplever at det kan være litt utfordrende å lese den første uken etter operasjonen, naturlig nok på grunn av hevelsen og stingene. Dette ubehaget forsvinner raskt.

Lytt til deg selv og kroppen din 

Helingsprosessen er individuell, og medfører at vi ikke eksakt kan si  hvor mange timer eller dager det vil ta før du føler du ikke kjenner noe etter inngrepet. Det er viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter det. Du bør ikke trene eller gjøre gjøre andre fysiske aktiviteter den tiden.  Rolige spaserturer er viktig og helt fint å gjøre slik at du holder kroppen i litt aktivitet. Pass på så du bruker høy solfaktor  på huden og sørg for at arrene ikke får noe sol. Da forsvinner de raskest mulig.

Resultatet ser vi først etter noen måneder

Det er viktig at du har realistiske forventninger til behandlingen. Øyelokk kirurgi må ikke forventes å gi et resultat tilsvarende ansiktsløftning. Det er ikke en rynkefjerningsbehandling, men en behandling som skal gi det et lettere blikk og  fjerne overflødig hud og fett.  Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter noen måneder, vil du se en vesentlig forbedring allerede når vi tar stingene og ytterligere forbedring når hevelsen er borte.  Arrdannelse  påvirkes av  genetikken til den enkelte, noen får kraftigere arr enn andre. Men arrene etter dette inngrepet blir som regel svært diskret og for de fleste usynlige etterhvert. Pass bare på å beskytte deg godt mot solen. Det hjelper godt på vei mot usynlige arr.

Les mer om øyelokk operasjon

Vil du booke tid til en undersøkelse hos vår kirurg, kan du gjøre det her: 

Book din undersøkelse her!

 

Chatt nå

Chatta med kundesenter.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundesenter
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå