Tror du en øyeoperasjon kan gjøre deg gladere om sommeren?

Vi vet svaret…..

Ja, faktisk så har været en vesentlig påvirkning på  både øynene og synet  på flere ulike sett.   Kanskje du ikke tenker spesielt mye over det i det daglige, men det er en realitet gjennom hele året og alle ulike årstider. Noen påvirkes mindre, mens andre påvirkes mer………….

Tenk bare på  følgende:

Værsyk, vi kjenner vel alle noen som blir  ekstra grinete når været er dårlig for nte dag. Det er visse folk man ikke bør tulle og tøyse alt for mye med da, men heller holde seg langt unna fordi de kort og  godt er sure og vanskelige å ha med å gjøre. På Vestlandet snakker man om at «når tåken henger godt under knærne på 14. dagen, da er det lavtrykk» – ment som at da er det helt OK å være sur og gretten.

Men hvordan tror du det er med disse folka når solen skinner og himmelen er blå?     Jo, da spretter de ut i naturen og er smilende glade, proppfulle av energi. Ingen ting er umulig, kreativiteten og arbeidslysten er på topp. Det liker vi!

Dog er det engang slik at  bra vær for noen , ikke er like bra vær for andre. Vi mennesker er helt individuelle og helt unike på alle mulige måte, så også med hvordan vi har det med været.

Hvordan er det med deg og ditt syn på været?

  • når det regner (på brillene dine og de blir både våre og duggete)
  • når det er sol (og du gjerne skulle ha brukt nye kule solbriller, men det kan du ikke fordi dersom du overhode skal kunne se noe, må  du ha på deg de vanlige brillene dine med -6 i styrke)
  • når du er ute på langtur på  påskefjellet (og ikke har med deg sportsbriller med UV-filter, men kjenner på frykten for å bli litt snøblind akkurat sånn som i fjor)
  • når våren knopper frem  og bjørkepollen svever gult i fleng (og du  klør og klør i øynene til de er knall røde og hovne og linsen din har forsvunnet et heeelt ukjent sted)
  • når høststormen herjer ute (og du kjenner at øynene dine blir tørre av all vinden og linsene på øynene hjelper ikke spesielt godt på akkurat det problemet)
  • når snøen laver ned (og du er ute og leker snøballkrig med barna og vipps har en av dem truffet deg, eller rettere sagt brillene dine)

 

Ville det ikke da i disse værsituasjonene vært bedre om du kunne være helt fri for briller eller linser. Ville ikke det gjort dagen din litt bedre?

3 av 4 kan faktisk det. Uansett om man er nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller alderssynet har sneket seg på. Og vi i Memira kan hjelpe deg – uansett vær 🙂