Umulig å bli brillefri tror du?

Det er slett ikke umulig å bli brillefri selv om mange tror på disse mytene…

Det svirrer flere myter og misforståelser rundt den synskorrigerende metoden linsebytte (RLE) – her tar vi hull på noen av dem!

1 “Jeg er for gammel for en sånn operasjon”

De fleste har hørt om øyelaser og kanskje også at man med disse lasermetodene oftest korrigerer synsfeil hos yngre personer. Det leder i blant til misforståelsen om at det BARE er yngre personer som kan korrigere synsfeilen sin, men det er feil. Øyelaser kan korrigere nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner, men ikke alderssynet. Dette siden alderssynet kommer av at den naturlige linsen inne i øyet har stivnet og ikke lenger klarer å stille in synsskjerpen på nært hold. Det skjer hos oss alle før eller siden. Derfor anbefaler vi oftest personer over 45 år å gjøre linsebytte i stedet for øyelaser. Med et linsebytte, eller RLE (Refractive Lense Exchange) som det også kalles, kan vi korrigere alderssynet i kombinasjon med dine andre eventuelle synsfeil som nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. En grunnforutsetning for alle synskorrigerende operasjoner, er at øynene er friske og at det ikke finnes noen andre omstendigheter som forhindrer et godt resultat. Dette er også årsaken til at ikke alle kan gjennomgå en synskorrigerende operasjon.

2. “Jeg er redd for smerten ved et linsebytte”

Selve linsebytteoperasjonen gjør ikke vondt . Du får lokalbedøvende øyedråper som medfører at du ikke kjenner noen smerte. Dog opplever noen et visst ubehag, fordi vi skal berøre øynene. Operasjonen går raskt. Hvert øye tar cirka 10-15 minutter å operere. I ettertid er det flere kunder som har sagt att hele operasjonen føltes mindre plagsom enn tannlegen! Et linsebytte er dessuten en av våre metoder med minst ubehag i etterkant, og de fleste er tilbake på jobb igjen allerede dagen etterpå.

3. ”Jeg har ikke råd til linsebytte”

Et linsebytte kan oppfattes å være dyrt, siden man ser den totale prisen i sin helhet. Sannheten er dog at et linsebytte som regel lønner seg i lengden. Man slipper gjentagende kostnader med briller og linser. Mange som har blitt alderssynte behøver progressive briller, og de er ganske så dyre og det tar ikke mange årene før kostnaden kommer på samme nivå som et linsebytte.
For den som heller vil dele opp kostnaden, har vi fleksible delbetalingsløsninger.

4. “Effekten av et linsebytte vil ikke holde resten av livet”

Den nye linsen som settes inn i øyet er utviklet for å holde i minst 150 år, så det burde strengt tatt være en relativt OK margin for de aller fleste av oss. Et linsebytte forhindrer dog ikke at det senere oppstår øyesykdommer eller andre problemer som medfører dårligere syn. Den eneste øyeskdommen som et linsebytte forhindrer, er grå stær (katarakt), siden du ikke kan utvikle grå stær med en kunstig linse.

5. ”Et linsebytte kan ikke korrigere mine skjeve hornhinner”

En relativt vanlig misforståelse er at et linsesbytte ikke kan korrigere skjeve hornhinner, eller brytningsfeil som det også kalles. Skjeve hornhinner forekommer som regel i kombinasjon med andre synsfeil. I slike tilfeller benytter man toriske linser ved linsebyttet. Denne typen linser korrigerer både for skjevheten men også øvrige synsfeil man har. Dersom det likevel skulle gjenstå noe skjevhet selv etter at linsebyttet er gjort, kompletterer vi i Memira behandlingen med en øyelaser og dette inngår selvsagt i prisen du har betalt for linsebytte.

6. ”Jeg må være borte fra jobben etter linsebyttet”

Å måtte sykemelde seg i forbindelse med et linsebytte er uvanlig og vi har knapt opplevd det blant våre pasienter. De fleste er i fullt vigør og tilbake på jobben allerede dagen etter operasjonen. Unntaket er om du jobber i et skittent og svært støvete miljø siden risikoen for infeksjon må minimeres den første tiden etterpå.

7. ”Jeg kan få linsebytte gratis via det offentlige helsevesen”

Dersom du er rammet av grå stær (katarakt) har du rett på den behandlingen via det offentlige. Og selv om en grå stær operasjon og et linsebytte er samme type operasjon (siden det er den naturlige linsen som blir byttet ut i begge tilfellene), så finnes det vesentlige forskjeller mellom disse metodene som igjen har vesentlige forskjeller i konsekvens for den enkelte. Ved et linsebytte benytter vi en mer avansert linse som også kan korrigere dine synsfeil og resultere i at du senere slipper progressive briller eller linser. Ved en grå stær operasjon benyttes en enklere linse som er klar og dermed tar bort det tåkete synet, men det korrigerer ikke for synsfeil du måtte ha. Så med en vanlig grå stær operasjon må du være forberedt på å fortsette med bruk av briller eller linser, som tidligere.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

7 myter om øyelaser

7 myter om øyelaser

Du har kanskje hørt om øyelaser, men er litt usikker på om det du har hørt stemmer? Her kan du lese mange faktaopplysninger om øyelaserkirurgi.

Les mer
20 – 20 – 20 – REGELEN

20 – 20 – 20 – REGELEN

Sitter du mye foran en skjerm og føler deg ofte sliten og trøtt i øyene? Her kommer et godt tips, om hvordan du kan redusere…

Les mer
Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering? Vi vet alle at det ikke er spesielt hygienisk å pirke seg…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chat med vår Chatbot

Chat med Chatbot.

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå