Umulig å bli brillefri tror du?

Det er slett ikke umulig å bli brillefri selv om mange tror på disse mytene (myter er ingen ting å stole på…..men det vet du helt sikkert)

Det svirrer flere myter og misforståelser rundt den synskorrigerende metoden linsebytte (RLE) – her tar vi hull på noen av dem!

1 “Jeg er for gammel for en sånn operasjon”

De fleste har hørt om øyelaser og kanskje også at man med disse lasermetodene oftest korrigerer synsfeil hos yngre personer. Det leder i blant til misforståelsen om at det BARE er yngre personer som kan korrigere synsfeilen sin, hvilket er feil. Øyelaser kan korrigere nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner, men ikke alderssynet. Dette siden alderssynet kommer av at den naturlige linsen inne i øyet har stivnet og ikke lenger klarer å stille in synsskjerpen på nært hold. Det er en helt naturlig utvikling, og utviklingen eller sagt med andre ord slitasjen på den naturlige linsen kan ikke forhindres på noen måte. Det skjer hos oss alle før eller siden. Derfor anbefaler vi oftest personer over 45 år å gjøre linsebytte i stedet for øyelaser. Med et linsebytte, eller RLE (Refractive Lense Exchange) som det også kalles, kan vi korrigere alderssynet i kombinasjon med dine andre eventuelle synsfeil som nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. En grunnforutsetning for alle synskorrigerende operasjoner, er at øynene er friske og at det ikke finnes noen andre omstendigheter som forhindrer et godt resultat. Dette er også årsaken til at ikke alle kan gjennomgå en synskorrigerende operasjon. Dog kan vi tilby en løsning til rundt 80 % av dem som ønsker det….

2. “Jeg er redd for smerten ved et linsebytte”

Selve linsebytteoperasjonen gjør ikke vondt . Du får lokalbedøvende øyedråper som medfører at du ikke kjenner noen smerte. Dog opplever noen et visst ubehag, siden det tross alt er øynene det handler om. Operasjonen er relativt raskt overstått. Hvert øye tar cirka 10-15 minutter å operere. I ettertid er det flere kunder som har sagt att hele operasjonen føltes mindre plagsom enn å gå til tannlegen! Et linsebytte er dessuten en av våre metoder med minst ubehag i etterkant, og de fleste er tilbake på jobb igjen allerede dagen etterpå.

3. ”Jeg har ikke råd til linsebytte”

Et linsebytte kan oppfattes å være dyrt, siden man ser den totale prisen i sin helhet. Sannheten er dog at et linsebytte som regel lønner seg i lengden. Man slipper gjentagende kostnader som et liv med briller og linser medfører. Mange som har blitt alderssynte behøver progressive briller, som er ganske så dyre og det tar ikke mange årene før kostnaden kommer på samme nivå som et linsebytte gjør.
For den som heller vil dele opp kostnaden, har vi også fleksible delbetalingsløsninger. Da kan du for eksempel komme helt ned til 999,- i månedskostnad for operasjonen.

4. “Effekten av et linsebytte vil ikke holde resten av livet”

Den nye linsen som settes inn i øyet er utviklet for å holde i minst 150 år, så det burde strengt tatt være en relativt OK margin for de aller fleste av oss. Et linsebytte forhindrer dog ikke at det senere oppstår øyesykdommer eller andre problemer som medfører dårligere syn. Den eneste øyeskdommen som et linsebytte forhindrer, er grå stær (katarakt), siden du ikke kan utvikle grå stær med en kunstig linse.

5. ”Et linsebytte kan ikke korrigere mine skjeve hornhinner”

En relativt vanlig misforståelse er at et linsesbytte ikke kan korrigere skjeve hornhinner, eller brytningsfeil som det også kalles. Skjeve hornhinner forekommer som regel i kombinasjon med andre synsfeil. I slike tilfeller benytter man toriske linser ved linsebyttet. Denne typen linser korrigerer både for skjevheten men også øvrige synsfeil man har. Dersom det likevel skulle gjenstå noe skjevhet selv etter at linsebyttet er gjort, kompletterer vi i Memira behandlingen med en øyelaser og dette inngår selvsagt i prisen du har betalt siden det sees på som en del av hele behandlingforløpet.

6. ”Jeg må være borte fra jobben etter linsebyttet”

Å måtte sykmelde seg i forbindelse med et linsebytte er uvanlig og vi har knappest opplevd det blant våre pasienter. De fleste er i fullt vigør og tilbake på jobben allerede dagen etter operasjonen. Unntaket er om du jobber i et skittent og svært støvete miljø siden risikoen for infeksjon må minimeres den første tiden etterpå.

7. ”Jeg kan få linsebytte gratis via det offentlige helsevesen”

Dersom du er rammet av grå stær (katarakt) har du rett på den behandlingen via det offentlige. Men da må du vente i de årene det tar helt til du har fått utviklet denne øyesykdommen. Og selv om en grå stær operasjon og et linsebytte er samme type operasjon (siden det er den naturlige linsen som blir byttet ut i begge tilfellene), så finnes det vesentlige forskjeller mellom disse metodene som igjen har vesentlige forskjeller i konsekvens for den enkelte. Ved et linsebytte benytter vi en mer avansert linse som også kan korrigere dine synsfeil og resultere i at du senere slipper progressive briller eller linser. Ved en grå stær operasjon benyttes en enklere linse som er klar og dermed tar bort det tåkete synet, men det korrigerer ikke for synsfeil du måtte ha. Så med en vanlig grå stær operasjon må du være forberedt på å fortsette med bruk av briller eller linser, som tidligere. Det er bare tåken som har lettet.

Last ned din brosjyre

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Fortsett å lese

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

Når du har bestemt deg for å gjennomføre en synskorreksjon gjenstår avgjørelsen om hvem som skal utføre den. Her får du vite hva som er viktig å tenke på før…

Les mer
Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Øyet er et veldig komplekst organ, og det er mange faktorer som kan påvirke dets helse og synskvalitet. Når det gjelder synsfeil er det primært fire typer: nærsynthet, langsynthet, skjeve…

Les mer
Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Å oppleve frihet uten briller og linser er noe vi i Memira Eyecenter ønsker å kunne tilby til flest mulig.  To av de mest vanlige årsakene til at vi sier…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå