7 av kanskje verdens mest unødvendige saker

1. Eggkoker

Noen sier ”dette er en super-duper oppfinnelse, den koker eggene helt perfekt”, men seriøst – hvor vanskelig er det egentlig å  koke egg? En kjele og  litt vann er det du trenger til eggene, og muligens også en klokke for å ta tiden.

2. Bananetui

En beskyttelse for en frukt som allerede har en beskyttelse? Og i tillegg er det i plast? …..det er vel det verden virkelig trenger; mer plast ?

I tillegg;  hvordan er det med bøyen på disse  plastetuiene? Passer de godt til alle ulike former på bananen? Nei, de gjør ikke det. Det finnes ikke noe standardmål på hvordan en banan skal være, og da blir det vanskelig å få korrekt standard på et slikt etui også .

3. Vann på flaske

Bobblevann eller smakstilsatt vann på flaske – fine! Det kan forsvares. Men helt vanlig vann på flaske ? Ingen kullsyre. Ingen smak. Bare vanlig vann – på flaske? For samme pris som en leskedrikk? I et land med rent og friskt vann ? Gå heller hjem og fyll  opp en tom drikkeflaske og ta den med deg i vesken.

4. Briller

Selvsagt, dette er ikke unødvendig for dem som virkelig behøver dem. Men fakta er at 3 av 4 faktisk kan korrigere synsfeilen sin permanent, og dermed slippe disse upraktiske glassbrikkene foran øynene. I det lange løp er dessuten en synskorrigerende operasjon det minst kostbare alternativet siden du deretter slipper alle gjentagende kostnader som et liv med briller innebærer.

5. Singel-plastpakkede osteskiver

At plast ikke er spesielt bra for miljøet er vel knappest noen nyhet lenger. Så hvorfor, HVORFOR, gjør vi dette og hvorfor velger vi dette når vi handler i butikken? At selve forpakningen er av plast, er ikke spesielt merkelig, men at hver enkelt osteskive skal være individuelt innpakket også? Nei. Nei. Det finnes ikke noe annet svar på dette.

Forresten,å kjøpe ost i ferdigoppkuttede skiver er vel egentlig også ikke så innmari nødvendig………i alle fall ikke for alle.

6. Knipeleker

Megakult blant småbarna, selv om de ikke på noe vis kan svare på  spørsmålet; ”hvorfor er dette så kult? eller ”hva tusen bruker du dette til” ?

7. Kontaktlinser

Samme sak som nummer 4; de er selvsagt ikke unødvendig for dem som ikke har noe alternativ. Men for de 3 av 4 som KAN bli kvitt disse ubekvemme plastbiter som hver morgen skal puttes på øyet? Og hver kveld kastes…… bare ikke kast dem i vasken eller toalettet for da blir det “plastmat” i havet og det tåler slett ikke fiskene!

For 75% av de som bruker kontaktlinser, kan det egentlig være  unødvendig. Veldig unødvendig. Løsningen for disse er heller en synskorrigerende behandling som retter synsfeilen din en gang for alle.

 

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

Datainnbrudd hos vår IT-driftsleverandør

Datainnbrudd hos vår IT-driftsleverandør

Memira har blitt utsatt for et angrep på vår IT-driftsleverandør (et såkalt «supply chain attack»). Dette betyr at et selskap som leverer datatjenester til oss…

Les mer
5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon Vurderer du øyekirurgi? Memira gir deg trygghet og kvalitet Det er naturlig å føle ekstra bekymring når det er øynene…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chat med vår Chatbot

Chat med Chatbot.

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå